42407529 10217784199815679 2429861821973266432 o

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Κάτω Τιθορέα MTBRace 2018 στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Τιθορέας. Η ποδηλατική αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη χρονιά και άφησε πολές υποσχέσεις για τα επόμενα έτη.

Ο διήμερος αυτός αγώνας αποτελούνταν από δύο σκέλη, έναν αγώνα MTBCircuitτο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και έναν αγώνα MTBPointtoPoint την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Στον αγώνα του Σαββάτου συμμετείχαν αθλητές όλων των ηλικίων, από μικρά παιδιά τεσσάρων χρονών μέχρι αθλητές βετεράνους άνω των 50 ετών. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αυτού του αγώνα ήταν η ειδική πίστα σε δασίλιο πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτή τη διοργάνωση. Στην πίστα αυτή αγωνίστηκαν και είχαν να την απολαύσουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι φίλοι της ποδηλασίας, την ίδια στιγμή που μένει ως κληρονομιά στην περιοχή προς χρήση για τις ανάγκες άλλων αθλητικών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης που έλαβε χώρα την Κυριακή αποτελούνταν από δύο αγώνες MTBPointtoPoint, έναν μεγάλο αγώνα 41 χιλιομέτρων και έναν μικρότερο των 30 χιλιομέτρων. Οι αγώνες αυτοί που είχαν εκκίνηση και τερματισμό την Κάτω Τιθορέα, αποτελούνταν από δύσκολες διαδρομές απίστευτης φυσικής ομορφιάς στις πλαγιές του Παρνασσού, δημιουργώντας ένα απαιτητικό και συνάμα μαγευτικό τερέν για τους συμμετέχοντες των αγώνων. Πρώτος στον αγώνα των 41 χιλιομέτρων τερμάτισε ο Θοδωρής Πετρίδης ενώ στον αγώνα των 30 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Γαζέτας.

Ολοκληρώνοντας, και κοιτώντας πίσω στο διήμερο της διοργάνωσης μπορούμε να πούμε ότι ο πρώτος αγώνας Κάτω Τιθορέα MTBRace στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Οι συμμετοχές των αθλητών ήταν πολλές δεδομένης της διεξαγωγής του αγώνα για πρώτη φορά, ενώ οι συμμετέχοντες έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την εμπειρία που αποκόμισαν. Ειδική αναφορά αξίζουν και οι εθελοντές του αγώνα, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τους 200 με την προσφορά τους να αποδεικνύεται παραπάνω από σημαντική, δείχνοντας την αγάπη τους για την περιοχή και αγκαλιάζοντας αυτό το εγχείρημα.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο mtbxpert.gr.

 

 

 

Ακαδημίες Ποδηλασίας

LOGO SYFAGESmall

Τμήματα SPINNING

spinning 3

Ψηφιακή Χρονομέτρηση

banner chron

Αθλητικά Ενδύματα - CUSTOM

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΤΒXPERT.GR

Scroll to top