1 Day Bike Odyssey

MTB Γέρακας Vol.1

Bike Odyssey

Κάτω Τιθορέα Mtb Race

MTB Γέρακας Vol.2

Bike Odyssey - K.Tithorea 1 Day Race 2019

“Bike Odyssey – Kato Tithorea 1-Day Race 2019”

To Αθλητικό Σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα)μαζί με το BikeExpertκαι σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας διοργανώνουν το «BikeOdysseyKatoTithorea 1-DayRace 2019» - open αγώνες ορεινής ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2019 στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.


ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με έναρξη και τερματισμό το χωριό της Κάτω Τιθορέας.

ΑΓΩΝΕΣ

O μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανέρχεται στους 200 αθλητές ανά αγώνα.Γραμματεία - Τεχνικό συνέδριο: Οι ποδηλάτες θα πρέπει να προσέλθουν με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας καθώς και με Ιατρική βεβαίωση δυνατότητας άθλησης εκδιδόμενης εντός του 2019, συνοδευόμενη από Κάρτα Υγείας, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνα - Λεπτομέρειες: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτούς για την Ορεινή ποδηλασία.

ΜΤΒ POINTTOPOINT

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και είναι open, δηλ. μπορεί να συμμετέχει ο καθένας (ενήλικας) ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε διαθέτει είτε όχι δελτίο αθλητού, αρκεί να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία και να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Μεγάλη Διαδρομή (~40 χλμ.)

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος περίπου 40χλμ. εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 15% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους. Ως αφετηρία και τερματισμός της διαδρομής ορίζεται η Τιθορέα του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Αναλυτικά η διαδρομή θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Για τη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

- Α1 ΑΝΔΡΩΝ / 18 – 29 ΕΤΩΝ
- Α2 ΑΝΔΡΩΝ / 30 – 39 ΕΤΩΝ
- Α3 ΑΝΔΡΩΝ / 40 – 49 ΕΤΩΝ
- Α4 ΑΝΔΡΩΝ / 50+
- ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Mικρή Διαδρομή (~26χλμ)

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 26 χλμ. εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 20% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους. Ως αφετηρία και τερματισμός της διαδρομής ορίζεται η Τιθορέα του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Για τη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

- ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 (ελάχιστο όριο ηλικίας: 15 έτη, γεννημένοι το 2003)
- ΑΝΤΡΩΝ 18+
- ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες των open αγώνων συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά, ενώ πρέπει να είναι υποχρεωτικά κάτοχοι Κάρτας Υγείας, όπως ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Τις υπεύθυνες δηλώσεις ανηλίκων και ενηλίκων μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το www.mtbxpert.gr.

Το κόστος ανέρχεται στα 20€ για όλους τους συμμετέχοντες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ:

1) Μπορείτε να καταθέσετε το αντίτιμο στους λογαριασμούς

     ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Αρ. Λογ.: 662 400 77 199 , IBAN: GR8201106620000066240077199 , Δικαιούχος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ALPHA BANK, Aρ. Λογ.: 146-002101-238556, ΙΒΑΝ: GR4401401460146002101238556, Δικαιούχος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ        

ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Aρ. Λογ.: 5013-043568-259, ΙΒΑΝ:GR46 0172 0130 0050 1304 3568 259, Δικαιούχος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

2) Στο κατάστημα BIKEEXPERT στην Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31, Γέρακας (με μετρητά ή χρεωστική/πιστωτική κάρτα)

3) Μέσω paypal με μεταφορά ποσού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα έξοδα τραπέζης ή μεταφοράς χρημάτων επιβαρύνουν τον αθλητή.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής επιστροφές χρημάτων δεν γίνονται.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 16/06/2019 και ώρα 24:00μμ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Κυριακή 23/09/2018:

• 7.00-8.30: Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του αγώνα ΜΤΒ PointtoPoint. Επιβεβαίωση συμμετοχών.
09.30: Αγώνας ΜΤΒ Point to Point
14.00: Έναρξη απονομών

Ο αγώνας διεξάγεται με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ, και πιο συγκεκριμένα με αυτούς για την Ορεινή Ποδηλασία.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ
Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του. Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσετε τον κοντινότερο κριτή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους τραυματισμού είτε μερικής ή ολικής καταστροφής του εξοπλισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος ιατρός, ασθενοφόρο και εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν περάσει από ιατρική εξέταση σύμφωνα με την οποία κρίνονται ικανοί να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Θα υπάρχει υποχρεωτική προσωπική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.
Για την συμμετοχή στον αγώνα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ.


ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Σε περίπτωση ματαίωσης ή και αναβολής του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών, για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την υγεία των αθλητών γενικότερα και σε κάθε περίπτωση την ορθή διεξαγωγή του αγώνα, το αντίτιμο συμμετοχής θα ισχύει για την νέα ημερομηνία που αυτός θα οριστεί και θα είναι το αργότερο μέχρι το τέλος του 2018. Αθλητής/τρια που θα δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Ο κάθε αθλητής της ορεινής ποδηλασίας είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό του στο μπροστινό μέρος του τιμονιού.

ΒΟΗΘΕΙΑ
Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ορεινής ποδηλασίας έχουν προβλεφτεί από τη διοργάνωση για τους αθλητές σημεία ανεφοδιασμού νερού όπως φαίνεται και από τα σκαριφήματα.
Κάθε αθλητής, αναλόγως ιδιαίτερων αναγκών του, είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που κρίνει ότι χρειάζεται για την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΠΟΙΝΕΣ

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας. Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Ρίψη απορριμμάτων. Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. Μη συμμόρφωση με τις οδηγίες των κριτών. Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου. Άρνηση εξέτασης από γιατρό της διοργάνωσης, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Εγκατάλειψη του αγώνα και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διοργανώτρια αρχή μπορεί να προχωρήσει στην τροποποίηση των διαδρομών αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή να ματαιώσει ή ακόμα και να αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, κατά τη διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς εξοπλισμού από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και ζημιάς ή καταστροφής του εξοπλισμού τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.
Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση:Για τις ανάγκες του αγώνα θα υπάρχει συνεργείο και κατάλληλος εξοπλισμός για τη ζωντανή χρονομέτρηση των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με τα μέσα αυτά συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα του αγώνα, τα οποία στέλνονται άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (mail) του κάθε αθλητή ξεχωριστά, αναρτώνται και δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και εκτυπώνονται άμεσα για τις απονομές των αθλητών.

banner chron 1024x225

 


Διπλώματα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ακόμα ένα αναμνηστικό, το διπλώματα συμμετοχής του αγώνα.

diplwma summetoxhs2

 

1. MTB POINT TO POINT ~40KM

40KLM

40KLM IPSOMETRIKA

 

2. MTB POINT TO POINT ~26KM

26KLM

26KLM IPSOMETRIKA

1. MTB POINT TO POINT ~40KM

40KLM

40KLM IPSOMETRIKA

2. MTB POINT TO POINT ~26KM

26KLM

26KLM IPSOMETRIKA

Προτείνουμε για τη διαμονή σας τα παρακάτω ξενοδοχεία για ξεκούραση και χαλάρωση για τις ανάγκες του αγώνα "Bike Odyssey - K.Tithorea 1 Day Race 2019".

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

 

 

 

 

 

 

Scroll to top